Idomított helyett nevelj inkább önállóan gondolkodó gyereket!
 

Életrevaló Gyerek BLOG..

20+1 sokkoló tény a válogatós gyerekekről… a válogatós gyerekek szüleitől

2017. november 21., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Ha a gyermeked válogatós... akkor akár egyéves, akár tinédzser, akár különleges igényű, akár átlagosan fejlődő, akár egy gyermeked van, akár 15, ha válogatós, az étkezések óriási kínt jelenthetnek. Kezdve az asztalnál játszott erődemonstrációktól, a folyamatosan megszakított evésen át a... Olvass tovább »

Van-e gyógyszer hiszti ellen? Avagy hogyan kezeld a hisztis gyereket?

2017. október 20., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Kezdhetném úgy ezt a posztot, hogy brit tudósok feltalálták a "hisztis gyerek" ellenszerét, amit januártól a magyar patikákban is lehet majd kapni. De szerencsére brit tudósok nem ilyesmivel foglalkoznak, sokkal makacsabb bajokra próbálnak gyógyírt találni. Egy Lázár Ervin nevű ismert magyar... Olvass tovább »

A Te gyermeked melyik zseni kategóriába tartozik?

2017. július 12., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

A Te gyermeked melyik zseni kategóriába tartozik? „Vajon hogyan nézne a Marslakó az emberi faj intelligenciájára?” - tette fel a provokatív kérdést a harvardi Howard Gardner. Az egyes emberek IQ pontszáma érdekelné? Vagy inkább azok a kivételesen magas teljesítmények érdekelnék, amelyeket az... Olvass tovább »

A Te gyermeked mit mondana ilyen esetben?

2017. július 12., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Mennyire vagy türelmes, ha gyermeked - ne adj' Isten - lassan kibontakozó tehetségéről van szó? Minap egy könyvesboltban vásároltam jó néhány könyvet, és az egyikben egy nagyon tanulságos történetet találtam.  Egy történetet, mely arról szól: mit jelenthet gyermekednek, ha minden... Olvass tovább »

Számít egyáltalán az iskoláztatás?

2017. július 12., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Persze, hogy számít. Habár meglepő módon a világ 400 legsikeresebb embere közül 45-en soha nem fejezték be az egyetemet. Sőt, egy részük még arra sem vette a fáradságot, hogy beiratkozzon. Tudom, most azt gondolod, hogy ők olyan mások és különlegesek, és nem olyanok, mint Te vagy a Te... Olvass tovább »

Hogyan zárult a rongyos fürdőruha esete?

2017. július 12., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Idézet a legutóbbi bejegyzésből: "Fürdőzésünk közben észrevettem, hogy  tíz éves lányom ősszel vásárolt fürdőruhája lyukas, kifakult és még az anyaga is megereszkedett. Rögtön felvetettem neki, hogy menjünk és vegyünk egy szép új fürdőruhát. Lányom azonban hallani sem akart róla. Sírva... Olvass tovább »

Az Anya Bank első hitelkérelme – 2. rész

2017. július 12., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Az Anya Bank működésének HÁROM legfontosabb tapasztalata - rövid összefoglaló A jelenlegi válság reflektorfénnyel világít rá arra, hogy eladósodás vár gyermekedre, ha nem tanul meg a pénzzel bánni. Tapasztalataim alapján: 1) Az Anya Bank nagyszerű eszköz a gyerekek... Olvass tovább »

Az Anya Bank első hitelkérelme – 1. rész

2017. július 12., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Minden szülőnek célja olyan gyerekeket felnevelni, akiket nem borítanak el az élet pénzügyi oldalának hullámai. A legtöbb szülő a „ne költsd el az összes pénzed azonnal” elvet, vagyis a megtakarítások értelmének megtanítását az egyik első és legfontosabb feladatának tekinti a gyermeke... Olvass tovább »

Manapság a legtöbb gyerek már azelőtt eladósodik, mielőtt egy fillért is keresett volna.

2017. július 12., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Gondolj csak a mobiltelefon-számlára, a diákhitelre, bankkártyákra, amelyek jelentős kiadást jelentenek, holott a gyermekednek bevétele még nincs. A Te gyermekednek ki fizeti a mobilszámláját? Eladósodott nemzedéket nevelünk, mert legtöbbünket is csak arra tanítottak, hogy... Olvass tovább »

BRIC a NÉGY rakéta sebességgel fejlődő ország angol nevének kezdőbetűje

2017. július 12., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Van NÉGY olyan ország a világon, amely gazdasága rakéta sebességgel fejlődik. Jelenlegi növekedési sebességüket figyelembe véve 2050-re ennek a négy országnak az együttes gazdasági ereje meghaladhatja majd a mai G7 országok gazdaságát. A jelenlegi G7 országai közül csak az USA és Japán... Olvass tovább »

Oldal 1 / 812345...Utolsó »