Idomított helyett nevelj inkább önállóan gondolkodó gyereket!
 

Életrevaló Gyerek BLOG..

5 tipikus nevelési hiba, amelyet a legtöbb egyedülálló anya elkövet

2017. június 09., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

egyedülálló anya

Egyedülálló anya az esetek többségében nem önszántából lesz egy nő. Sok oka lehet, hogy valaki egyedül marad az anyai feladatokkal: válás, haláleset, vagy akár az is, ha a házastárs sokat dolgozik, és nem tud vagy nem akar részt venni a gyereknevelésben. Hogyan tudod elkerülni egyedülálló anyaként... Olvass tovább »

Miért jó a családi napközi?

2017. június 07., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

családi napközi

Miben különbözik a családi napközi a magánóvodától és a bölcsitől? Mikor jelenthet megoldást számotokra és mit kell tudni róla? A magánóvoda és a magánbölcsőde mellett, egy harmadik lehetőség a családi napközi.  A legfontosabb különbség a magánóvodákhoz és bölcsődékhez képest, hogy a családi... Olvass tovább »

Kell-e a házi feladat nyárra?

2017. június 02., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

házi feladat

„Nyárra házi feladatot adni bűn!” „A tapasztalat azt mutatja, hogy azok a gyerekek, akik nyáron nem gyakoroltak, „nem tanultak semmit”, ősszel, iskolakezdéskor tényleg mintha mindent elfelejtettek volna – mondja dr. Vekerdy Tamás. – Míg viszont azok, akiket gyakorlásra szorítottak, „emlékeznek”,... Olvass tovább »

A hiszti és a dackorszak – Így kezeld őket!

2017. június 01., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

hiszti-es-dackorszak

Éljük túl a hisztit és a dackorszakot! Ranschburg Jenő szerint az első, klasszikus dackorszak nagyjából a gyermek kétéves korától a harmadik életévéig tart és ez az életkor általában rá is szolgál erre az elnevezésre. A gyermek a dackorszakban fedezi fel a saját „én”-jét, rádöbben arra, hogy saját... Olvass tovább »

Miért fontosabb az érzelmi biztonság gyermekednek, mint a különóra?

2017. május 26., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

érzelmi biztonság

Mire van szüksége ma egy gyereknek ahhoz, hogy érzelmileg biztonságban érezhesse magát? Vekerdy Tamás szerint az érzelmi biztonság úgy érhető el elsősorban, hogy a gyerek gyerek lehessen és semmiképpen sem tárgyakra, különórákra van szüksége. Akit már gyermekkorában is felnőtt módon hajtanak és... Olvass tovább »

Az érzelmi intelligencia fejlesztése

2017. május 16., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

érzelmi intelligencia

Az érzelmi intelligencia Az érzelmi intelligencia, vagy rövidebben EQ nem más, mint a környezeti ingerekre adott érzelmi válasz. Hasonlóan az IQ-hoz, az érzelmi intelligenciát is már egészen pici kortól nemcsak lehet, hanem muszáj is fejleszteni, ez ugyanis segít abban, hogy a gyerek, illetve a... Olvass tovább »

A gyermekbántalmazás megbetegít

2017. április 26., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

gyermekbántalmazás

A gyermekbántalmazás súlyos szervi megbetegedéseket okozhat. Az áldozatok egész felnőtt korukban lelki, testi problémákkal küszködhetnek, és gyakran kimutatható egészségügyi problémáktól is szenvedhetnek. Büntess vagy ne büntess? - interjú F. Várkonyi Zsuzsával hanganyag Büntess vagy ne... Olvass tovább »

Milyen iskola kell a gyereknek? interjú Dr. Vekerdy Tamással

2017. április 19., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

milyen-iskola-kell-a-gyereknek

Dr. Vekerdy Tamás a "Milyen iskola kell a gyereknek?" című könyvében részletesen leírja, hogy milyen iskola az, amely egészséges és autonóm embereket tud nevelni, amely tanításával képességeket ébreszt, ahelyett, hogy meggyőződéseket adna át. 7-féle KÉRDEZÉSTECHNIKA – amely képességeket és... Olvass tovább »

Miért fontosak az ünnepek és a rituálék?

2017. április 12., Jean Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

Miért fontosak az ünnepek és a rituálék?

Az ünnepek két táborra osztják az embereket: sokan utálják, mások várva várják. Van, aki szerint értelmetlen felhajtás, ami csak arra jó, hogy pluszkiadásokba hajtsa a családokat az ünnepek alatt és van olyan is, aki szerint ezek az alkalmak szépítik meg az életet. Te melyik tábort... Olvass tovább »

8 bevált módszer a hatékony tanulásért

2017. április 07., Alkér Orsolya - Életrevaló Gyerek BLOG

hatékony tanulás

Ezek a tanulási módszerek valóban hatékonyak! 8 hatékony tanulás technika, amellyel gyermeked képes lesz sokkal könnyebben tanulni és hosszú távon is emlékezni a tanultakra! Most megtudhatod, hogy miért nem működik a magolás és milyen tanulási módszerrel tudjátok elérni azt, hogy könnyen... Olvass tovább »

Oldal 1 / 612345...Utolsó »